Mijn Blog

Preset uitleg

''Iedereen kan editen als een pro, je hoeft alleen maar deze stappen te volgen.

De preset is binnenkort online beschikbaar !

Direct vertaalt zijn preset voorinstellingen. Voorinstelling voor het bewerken van foto’s. De gratis app Lightroom voor desktop of mobiel geeft je de mogelijkheid om de kleuren van een foto volledig aan te passen naar eigen inzicht. Dit kan met losse instellingen, maar je kunt er ook voor kiezen om een preset gebruiken.

Ik maak veel foto’s met mijn iPhone en de belichting van de originele foto’s vallen vaak tegen. Er is te veel schaduw, de tinten zijn iedere keer verschillend en mijn huidskleur verandert ook bij iedere foto. Mijn Allround Travel Preset is hiervoor de oplossing, haal meer uit je foto’s die je met je telefoon of camera heb gemaakt. Om je een beeld te geven wat je allemaal kunt met de Allround Travel Preset heb ik 2 foto’s toegevoegd ,de eerste foto is het origineel en de tweede foto is bewerkt met een preset.

Door gebruik te maken van een preset, kun je met 1 klik je foto’s professioneel bewerken.

Hoe instaleer ik de preset en Lightroom app

Iedereen kan editen als een pro, je hoeft alleen maar deze 10 stappen te volgen! Het instaleren van de preset en de Lightroom app werkt het beste via je smartphone, ook is de preset voor desktop beschikbaar.

We gaan der even vanuit dat je via je smartphone alles wilt instaleren en dat je de gratis Lightroom app nog niet gedownload op je smartphone.

  1. Ga naar de app store van je smartphone, zoek hier de gratis applicatie Adobe Lightroom. Je ziet in het blauw Lr afgebeeld staan. Download de app en meld je vervolgens aan. ( Dit is geheel gratis en kan zowel met Android of Apple geïnstalleerd worden.)
  2. Bestel op mijn website de Allround Travel Preset en ontvang een link + een afbeelding via de email.
  3. Klik vervolgens op de afbeelding en het downloaden van de preset is begonnen.
  4. Vervolgens druk je op bestand delen via…..Klik op delen via Lightroom. (Je smartphone geeft automatisch na het downloaden van de Lr app de applicatie aan.)
  5. Lightroom wordt geopend en vervolgens staat de Preset afbeelding tussen jouw foto’s. (De installatie van de preset is eenmalig en kan hierna eindeloos gebruikt worden op elke willekeurige foto.)
  6. Selecteer de foto’s vanuit je filmrol die wilt gaan bewerken en voeg deze toe aan je album op Lightroom.
  7. Klik op de preset foto, de afbeelding vergroot zich over heel je scherm. rechtsboven in staan 4 functies. Hulpteken/ Exporteren/ Cloud /Instellingen.
  8. Druk op instellingen, vervolgens zie je instellingen kopiëren staan. Kopieer de instellingen en ga vervolgens naar de foto die wilt bewerken.
  9. Druk op instellingen, en plak de instellingen over jouw foto heen.
  10. Je foto is bewerkt.

TIP: Sla de afbeelding/de preset in een apart mapje op zo kan je makkelijk de instellingen van de preset kopiëren en plakken naar een foto die je wilt bewerken.

Succes met bewerken van je foto’s !                                                                        

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram