Mijn Blog

Demontage & Lay-out

Met vierkante ogen zit ik het internet af te speuren naar belangrijke zaken die me kunnen helpen bij het verbouwen en kopen van een auto.  Hier gaat veel tijd in zitten maar is wel essentieel dat het gebeurd. Denk maar aan het kopen van je camper. Als de basis niet goed functioneert dan is het geld wat je investeert in de verbouwing van de camper het niet waard.

Om dit te voorkomen heb ik een checklist gemaakt voor het kopen van een tweedehands auto. Neem alle punten van de checklist goed door voordat je besluit de auto te kopen. De checklist is geheel gratis en voor iedereen beschikbaar. 

Voor het maken van een plattegrond, begin je met het maken van een lijst met alle faciliteiten die jij in jouw camper wilt hebben. Er zijn leiden meerderen wegen naar Rome, je kan de plattegrond van je camper op heel veel verschillende manier bouwen. Maar het vooraf bepalen van wat waar komt  is een pre. 

Zorg voor duidelijke bouwtekeningen, dit geeft je een goed inzicht over de ruimte die nodig is. Teken meerderen ontwerpen uit en vergelijk deze met elkaar om zo de ideale lay-out te kunnen ontwerpen. Let hierbij vooral op de maten van de laadruimte en de faciliteiten die er in komen te staan. Het gewicht van de auto is ook van belang, er zit een marge aan het aantal kilo dat de auto in totaal mag wegen.

Tip: laad je inspireren  door ander camper bouwers. bekijk  bijvoorbeeld video’s over het ontwerpen van een camper.

Als je eenmaal het kopen van de camper achter de hand heb en je staat te springen om aan de slag te gaan.

Is het belangrijk dat je een juiste start maakt door te beginnen met demontage. En het schoonmaken van de laadruimte en eventueel ook de cabine voorin.  

Demontage houd in dat je al het materiaal dat je niet gaat gebruiken verwijdert. De zijwanden, de vloer en het plafond  volledig gaat strippen. 

Demontage & Lay-out 100%

Voor het demonteren van het plaatwerk heb je alleen een Accu tol en/of schroevendraaier nodig. Het schoonmaken van de laadvloer kan het besten worden gedaan met warm water en schoonmaakmiddel dat ontvet. 

Tip: Gooi het materiaal wat je heb gedemodeerd van de camper niet gelijk weg, misschien kan je het later nog voor iets gebruiken.

Zorg altijd voor een veilige werkplek en voor de juiste veiligheidsmiddelen zoals handschoenen, gehoorbescherming en veiligheidsbril indien nodig.

Producten

  1. Accutol // DeWalt
  2. Schroevendraaier set 
  3. Ontvettend schoonmaakmiddel

kosten 

  1. €139,-
  2. € 25,95,-
  3. € 5,-
0
€ Totale kosten

Bestel al de benodigde producten gemakkelijk en snel door op de bovenstaande buttons te klikken. 

bekijk hier mijn camperbouw video over het demoteren van het dakpaneel, dit is een belangrijke stap die niet over het hoofd gezien moet worden!   

Ben jij ook een camper aan het verbouwen ? Schrijf je dan gratis in op mijn home pagina, ontvang alle tips en uitleg over het verbouwen van een camper naar droomwoning op vier wielen. 

Veel succes en plezier bij jouw bouwproject ! 

Met de camper op reis!

Eindelijk is het zover op reis met de camper. Na meer dan acht maanden zwoegen en zweten zijn mijn camper en ik vertrokken, naar het

Lees verder »

Een Gastank

Jezelf kunnen voorzien van een warme maaltijd. Na een flinke wandeling is een warme douche en een warme maaltijd het enigste waar ik aan kan

Lees verder »

Elektra

Een compleet plan voor de elektra. Elektriciteit het is iets waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Alles werkt op energie en die energie of

Lees verder »

Zelfvoorzienend

Je camper voorzien van zonne-energie. Mijn camper heb ik voorzien van 300 Watt aan zonnepanelen, dat houd dus in dat de camper (tenminste de huishoudaccu

Lees verder »

Douchecabine

Een douchecabine bouwen in de camper. Een droomwoning op vier wielen is naar mijn mening niet compleet, als er niet de mogelijkheid is om te

Lees verder »

Reizen met dieren

In samenwerking met PetSecur ONTVANG MAANDELIJKS 5% KORTING Wil je ook zorgeloos kunnen reizen met je gezelschapsdier, meld je dan nu aan ! Klik Hier

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram