Mijn Blog

Airco & Dakramen

''Ventilatie in een camper is erg belangrijk, dit voorkomt vochtschade en zuivert de lucht ''

Ik ben zeker een voorstander voor het ventileren van de camper/caravan, maar doe dit wel slim. Een ruimte die niet goed geventileerd wordt kan namelijk het volgende vooroorzaken..,

CO-vergiftigingen onder kampeerders vinden meestal plaats omdat er open vuur wordt gebruikt in een kleine ruimte. … De zuurstof in de ruimte neemt af en CO neemt toe met alle gevolgen van dien. Bij het koken binnen in de campercaravan of tent moet je dus altijd goed ventileren.

Condens ontstaat wanneer er vochtige lucht afkoelt en er verschillen zijn in temperatuur tussen binnen de camper/caravan en buiten. Condens wil je voorkomen want dit kan schimmel en ook roest veroorzaken. 

Maar de één zegt dat ventilatie niet nodig is en dat het stof of ongedierte kan veroorzaken , naast dat ventilatie in de winter als koud ervaren wordt. 
Ventilatie zorgt voor ongedierte, dit probleem is tegenwoordig makkelijk te verhelpen. Door je raam of dakluik te voorzien van een muggenscherm en/of verduisteringsscherm ben je vrijwel zeker van dat ongedierte buiten blijft. Last van de kou in de winter, zorgt dan dat je de camper/caravan goed isoleert dit is de basis voor het behouden van warmten. 

Mijn camper wordt voorzien van douchruimte, dit houd in dat hier extra ventilatie dient te komen dit zodat de warme lucht direct de camper verlaat. Dit ga ik doen met een dakraam zonder permanenten ventilatie ( hier komt geen lucht doorheen tijdens het rijden). 

Het airco systeem wat ik ga gebruiken is eigenlijk een ventilatie systeem, voorzien met thermostaat. Dit houd in dat de ventilator voorzien is van climate control, zo heb ik in de winter toch ventilatie en zomers wordt het niet te warm in de camper. De afmetingen van een airco systeem zijn veel groter dan de afmeting van fantastic Vent 7350, dit was voor mij van belang aangezien de camper wordt voorzien van een dakterras.

Tip: Reis jij ook met dierenvriend zorg dan dat je camper/caravan zomers beschermd is tegen de hitte. Onderaan de blog vind je een instructie video over het monteren van dakraam & Airco. 

 

Dakluik & Airco 100%

Voor het monteren van een dakluik of airco systeem kan je het beste een decoupeerzaag gebruiken. Ook heb je een accu tol hiervoor nodig, gebruikt een metaalboor. 

Zorg altijd voor een veilige werkplek en voor de juiste veiligheidsmiddelen zoals handschoenen, gehoorbescherming en veiligheidsbril indien nodig.

Tip: Voor het opvullen van de ongelijke vormen van het dak heb ik Fix-o-moll gebruikt, dit product kan je gemakkelijk en snel bestellen door op de button Fixx-o-moll te klikken.

Producten

 1. Dometic heki micro  
 2. Fantastic Van 7350  
 3. Hout frame & schroeven
 4. Poly Max Express
 5. Fix-o-Mol
 6. Hippo Patch 
 7. lijmklemmen
 8.  Hammerite Ontvette spray

Kosten 

 1. €88,78
 2. €480,00
 3. €8,00
 4. €15,24
 5. €10,94
 6. €9,75
 7. €15,00
 8. € 8,40 
0
€ Totale Kosten

Bekijk hier mijn camperbouw video over het monteren van de Fantastic Van, in deze video laat ik je stapsgewijs zien hoe je eenvoudig een dakraam monteert. 

Ben jij ook een camper aan het verbouwen ? Schrijf je dan gratis in op mijn home pagina, ontvang alle tips en uitleg over het verbouwen van een camper naar droomwoning op vier wielen. 

Veel succes en plezier bij jouw bouwproject !

Met de camper op reis!

Eindelijk is het zover op reis met de camper. Na meer dan acht maanden zwoegen en zweten zijn mijn camper en ik vertrokken, naar het

Lees verder »

Een Gastank

Jezelf kunnen voorzien van een warme maaltijd. Na een flinke wandeling is een warme douche en een warme maaltijd het enigste waar ik aan kan

Lees verder »

Elektra

Een compleet plan voor de elektra. Elektriciteit het is iets waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Alles werkt op energie en die energie of

Lees verder »

Zelfvoorzienend

Je camper voorzien van zonne-energie. Mijn camper heb ik voorzien van 300 Watt aan zonnepanelen, dat houd dus in dat de camper (tenminste de huishoudaccu

Lees verder »

Douchecabine

Een douchecabine bouwen in de camper. Een droomwoning op vier wielen is naar mijn mening niet compleet, als er niet de mogelijkheid is om te

Lees verder »

Reizen met dieren

In samenwerking met PetSecur ONTVANG MAANDELIJKS 5% KORTING Wil je ook zorgeloos kunnen reizen met je gezelschapsdier, meld je dan nu aan ! Klik Hier

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram