Mijn Blog

Isolatie

''' Dat is de basis om je camper woonbaar te maken''

Je camper is gemaakt van metaal en bevat ruiten. Beide elementen geleiden kou en warmte optimaal. Dit betekend dat het in de zomermaanden al gauw als een sauna aanvoelt in de camper zonder goede isolatie. En in de koudere maanden zal de tempratuur binnen in je camper nagenoeg gelijk zijn aan de buitentempratuur. 

Heb je geen verwarmingselement in je camper, dan is het simpelweg zo goed al onmogelijk om in je camper te verblijven tijdens de winter maanden.

 

Isolatie bestaat uit het afzonderen of afsluiten van iets. Deze scheidingslaag zorgt er voor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen, of andersom bijvoorbeeld in de zomer

isolatie resulteert weer tot een besparing in de stookkosten, doordat er minder energie nodig is om de camper warm te houden . Dit scheelt geld en zorgt voor conform, ook draag je op deze manier je steentje bij aan een beter milieu.

Om je camper te isoleren heb je verschillende mogelijkheden. Het isolatie materiaal moet aan verschillende eisen voldoen als je zeker wil zijn van de juiste basis voor je camper. 

Als het isolatiemateriaal dat je gebruikt voor je camper niet bestand is tegen vocht, krijg je al gauw te maken met schimmelvormingen. Gebruik isolatie materiaal wat vocht opneemt. Geluidsisolatie of akoestische isolatie is ook een belangrijk eis, voor het dempen van trillingen en geluid van het dichtslaan van de deuren tot het rijden over hobbels. 

Wanneer je rijdt met je camper, is het vrij logisch dat er tal van trillingen ontstaan, zeker omdat je met metalen onderdelen te maken hebt. Ik heb hiervoor Noice solutions gebruikt, dit product is gericht op het dempen van trillingen en heeft tevens een isolerende waarden. (dit in tegenstelling van andere dempingsplaten) 

 Ze kennen beiden goede eigenschappen als het gaat om vochtopname en akoestiek. Ook zijn ze verkrijgbaar op rollen en je kunt ze vervolgens zelf op maat snijden of knippen. 

Originele Armaflex ACE zelfklevende isolatiematten 6 mm isolatie rubber 6mm - 7,5m² 1/2 Karton: Amazon.nl

Voor de isolatie van mijn camper, heb ik gekozen voor Armaflex.

 in een camper richten ze meer schade aan dan goed voor je is. Dit komt vooral vanwege de slechte werking met vocht. Vocht blijft in het isolatiemateriaal zitten en zorgt zodoende voor roest in je bus. Iets dat je uiteraard niet wilt zien

ROCKWOOL Steenwol RockRoof Sidefix spijkerflensdeken Rd 2,5 5000x600x100 mm kopen bij HORNBACH

Voor de isolatie van mijn camper, heb ik ook gekozen voor Isover glaswol. 

Dit isolatiemateriaal lijkt op bubbeltjesplastic, maar is aan beide zijden uitgevoerd met aluminium. Tussen de verschillende lagen zit geperste lucht wat voor een goede isolatie zorgt en het aluminium zorgt ervoor dat warmte en kou teruggekaatst worden. Vochtopnamen minimaal. 

Noppenfolie met Aluminium | Top Isolatiefolie - Gratis Verzending -  VerpakkingenXL

Schapenwol is een natuurlijk bouwmateriaal en kent zeer goede eigenschappen als het gaat om akoestiek en vochtopname. Bijkomend voordeel is dat het materiaal zonder handschoenen of extra bescherming is aan te brengen en je koopt het op een grote rol (of een grote plaat) dat je zelf naar eigen inzicht kunt afscheuren of snijden zodat je elk klein hoekje eenvoudig kunt voorzien van het isolatiemateriaal.

 

Klemvilt schapenwol isolatie, pallet - Biobeest

 

Isolatie 100%

Voor de isolatie van mijn camper heb ik gekozen voor Armaflex. De isolatie van de camper ga ik afwerken met een dampscherm & Isover glaswol.

Allereerst heb ik alles goed ontvet is het tijd voor een grote schoonmaak. Neem hier de tijd voor, want dit zorgt ervoor dat je geen vuil en/of vocht achter je isolatiemateriaal zult hebben.

Tip: hoe meer isolatielagen je in de camper aanbrengt, des te beter het is. Je kunt er voor kiezen om meerdere lagen van hetzelfde isolatiemateriaal te gebruiken, maar beter is het om verschillende isolatiematerialen te gebruiken.

Bestel jouw isolatie materiaal snel en gemakkelijk, door op de onderstaande producten te klikken.

Bekijk hier mijn camperbouw video over het isoleren van de laadvloer. Op mijn Instagram pagina vind je informatieve en demonstratieve video’s over producten die ik gebruik voor de isolatie van mijn camper.  

Ben jij ook een camper aan het verbouwen ? Schrijf je dan gratis in op mijn home pagina, ontvang alle tips en uitleg over het verbouwen van een camper naar droomwoning op vier wielen. 

Veel succes en plezier bij jouw bouwproject ! 

Met de camper op reis!

Eindelijk is het zover op reis met de camper. Na meer dan acht maanden zwoegen en zweten zijn mijn camper en ik vertrokken, naar het

Lees verder »

Een Gastank

Jezelf kunnen voorzien van een warme maaltijd. Na een flinke wandeling is een warme douche en een warme maaltijd het enigste waar ik aan kan

Lees verder »

Elektra

Een compleet plan voor de elektra. Elektriciteit het is iets waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Alles werkt op energie en die energie of

Lees verder »

Zelfvoorzienend

Je camper voorzien van zonne-energie. Mijn camper heb ik voorzien van 300 Watt aan zonnepanelen, dat houd dus in dat de camper (tenminste de huishoudaccu

Lees verder »

Douchecabine

Een douchecabine bouwen in de camper. Een droomwoning op vier wielen is naar mijn mening niet compleet, als er niet de mogelijkheid is om te

Lees verder »

Reizen met dieren

In samenwerking met PetSecur ONTVANG MAANDELIJKS 5% KORTING Wil je ook zorgeloos kunnen reizen met je gezelschapsdier, meld je dan nu aan ! Klik Hier

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram