Mijn Blog

Ramen monteren

''Het monteren van een raam is vrij

eenvoudig, goed gereedschap en de juiste voorbereidingen is het halve werk''

Ramen in een camper zijn niet alleen belangrijk voor het uitzicht of voor de in val van licht, ook zorgen ramen voor ventilatie. Ventilatie is hoog nodig bij warm weer maar ook voorkom je met ventilatie condens vorming in de camper. Door ramen in je camper te plaatsen zorg je voor luchtstromingen.

Tip: Door ramen tegen over elkaar te plaatsen in de camper versterkt je het effect van luchtstromingen, dit kan zo met warm weer een paar graden schelen. 

 

Voor het monteren van een camperraam heb ik een stappenplan gemaakt. Met deze handleiding ben je zeker van en juiste voorbereiding en uitvoering. 

De handleiding is voor iedereen toegankelijk en geheel gratis..!

kijk dan mijn instructie video over het maken van een houten frame & plaatsen van een raam.

Download de handleiding op je telefoon, zo kan je gaande je bouwproject terug vallen op uitleg. 

Previous
Next
Ramen plaatsen 100%

Voor mijn camper heb ik gekozen voor s4 ramen van Dometic, de ramen vind ik persoonlijk vrij prijzig maar hiermee sta je wel gerand voor kwaliteit. De ramen worden geleverd met zonnescherm & hor. De ramen zijn voorzien van dubbel acryl beglazing, wat dus inhoud dat het minder kou door laat. Dit is vooral van belang als je je camper ook in de winter wilt gaan gebruiken. Mijn camper wordt voorzien van 3 ramen, één raam in de achter deur van de Sprinter en twee ramen voorin bij de keuken en het zitgedeelte. 

Het houtframe heb ik bewerkt met Owatrol, dit voorkomt dat het hout na jaren kan gaan schimmelen of eventueel kan gaan vervormen. Het plaatsen van een raam kan ik iedereen aanraden. Een goede voorbereiding en het juiste gereedschap is het halve werk met de handleiding kan iedere klusser de klus klaren.

 

Bestel al het materiaal & de producten voor het plaatsen van een camperraam gemakkelijk en snel, door op de onderstaande producten te klikken.

Bekijk hieronder mijn camperbouw video over het plaatsen van een dakraam. De instructies & handelingen voor het plaatsen van een dakraam is vrijwel gelijk aan het plaatsen van een raam. Wil je zien hoe ik mijn Dometic s4 raam in de camper heb gemonteerd kijk dan op mijn Instagram pagina, in mijn hoogtepunt kun je al mijn camperbouw stappen terug vinden.

Ben jij ook een camper aan het verbouwen ? Schrijf je dan gratis in op mijn home pagina, ontvang alle tips en uitleg over het verbouwen van een camper naar droomwoning op vier wielen. 

Veel succes en plezier bij jouw bouwproject..!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram