Mijn Blog

Intelligent Dampscherm

''Damp van kokend water zie je, de damp van alcohol ruik je''

Damp is vrijwel niet uit te sluiten in een camper, wel is het van belang dat je de damp die in de camper circuleert goed gereguleerd wordt. Hierdoor sluit je niet alleen de vorming van schimmels en stank buiten, maar hiermee bescherm je ook je de carrosserie  van de camper tegen roestvormingen. 

Een Intelligent dampscherm is een scherm  dat het vocht gehalte reguleert. Te hoge vochtigheid in de isolatie vermindert het isolerend effect en kan schimmelvorming of bouwschade tot gevolg hebben. Een dampscherm aan de warme zijde van de isolatie moet de constructie alvast beschermen tegen van binnenuit indringend vocht.

Een intelligent dampscherm werkt in de winter door de lage relatieve vochtigheid als een damprem en wordt door de hoge relatieve vochtigheid in de zomer meer damp-open.

Het verschil tussen damp-open en dampdicht. Damp-open is een manier van isoleren die ervoor zorgt dat er geen vochtproblemen ontstaan in een camper. Dit wordt ook wel ademend bouwen genoemd.

Het plaatsen van een intelligent dampscherm, is de afsluiting van de isolatie van de camper. Ik heb er voor gekozen om te werken met Miofol Active dit intelligente dampscherm is ( naar mijn mening) iets prijzig maar bied wel de oplossing voor het vocht gehalte in een bestelbus.

Het intelligente dampscherm heb ik bevestigd aan de camper betimmering met een nietpistool. Ik heb hiervoor RVS nietjes gebruikt en vervolgens heb ik de nietjes afgewerkt met dampdichten tapen. Zo verliest het dampscherm niet zijn werking op de bevestigingsplekken. 

Hier vind je een overzicht  alle kosten & van de benodigde producten. Bestel de producten gemakkelijk door op de onderstaande producten te klikken. 

Bekijk hieronder mijn camperbouw video over het plaatsen van een Intelligent dampscherm. 

Ben jij ook een camper aan het verbouwen ? Schrijf je dan gratis in op mijn home pagina, ontvang alle tips en uitleg over het verbouwen van een camper naar droomwoning op vier wielen. 

Veel succes en plezier bij jouw bouwproject..!

Camper Koelkast

Welke koelkast past het beste bij mijn wensen ? Een koelkast in een camper is alles behalve een overbodige luxe, zeker als je van plan

Lees verder »

Watersysteem

Hoe zorg je voor een schoon watersysteem ? Na het instaleren van je watertank denk je al gauw dat een frisse douche en een koud

Lees verder »

Ramen monteren

”Het monteren van een raam is vrij eenvoudig, goed gereedschap en de juiste voorbereidingen is het halve werk” Ramen in een camper zijn niet alleen

Lees verder »

Camper betimmeren

”Hoe zorg je ervoor dat de houtconstructie goed bevestigd wordt aan de carrosserie van de camper” Onderweg ben je niet altijd zeker van geasfalteerde wegen.

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram