Mijn Blog

Reizen met dieren

In samenwerking met PetSecur

ONTVANG MAANDELIJKS 5% KORTING

Wil je ook zorgeloos kunnen reizen met je gezelschapsdier, meld je dan nu aan !
New

De wereld rond op vier wielen en vier poten.

Mijn hondje Stars van ruim één jaar oud, wordt mijn reispartner tijdens mijn wereldreis op vier wielen. Samen willen we graag gaan reizen naar koudere gebieden, hoge bergen en donkere winters. Maar zeker ook de zonnige bestemmingen slaan wij niet over,  een heerlijk dagje aan het strand, of samen de toerist uithangen in een onbekende stad. Een hond is een ideale reispartner!

Een drinkfles en wat snoepjes voor de hond, is al voldoende om met je hond er op uit te kunnen gaan! Maar is dat eigenlijk wel voldoende als je reist met je hond of kat naar het buitenland ? 

Wetgeving over het reizen met een huisdier ?

Aan het reizen met een hond of kat zitten zeker wel regels verbonden, dit kan overigens in elk land verschillen. Maar door je viervoeter goed voor te bereiden op het reizen, is het vrijwel geen probleem om samen met je beste vriend Europa te gaan verkennen. 

Op vakantie binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft jouw kat of hond een dierenpaspoort nodig. Je huisdier moet ook een chip hebben, ingeënt zijn tegen hondsdolheid en verplicht behandelt tegen wormen. Dit kan je allemaal op vragen bij je dierenarts. De wettelijke eisen kunnen per land verschillen. Dus zorg ervoor dat als je met je hond of kat de grens overgaat dat je voldoet aan de wettelijke eisen. 

Als de papieren van je gezelschapsdier niet in orde blijken te zijn, kan de douane het dier ”aanhouden”. Het kan zijn dat jouw huisdier dan in quarantaine moet, totdat het voldoet aan de gezondheidsvoorschriften. De douane kan ook beslissen het huisdier terug te sturen naar het land van herkomst. 

Verzekerd op reis gaan.

Zodra je een vakantie boekt online of bij een reisbureau dan krijg je altijd de vraag of je een reisverzekering wilt afsluiten. Om moeilijkheden tijdens de vakantie te voorkomen sluit je een reisverzekering af. Maar wat als je reist met huisdier is er dan ook een verzekering die je hond of kat verzekerd tijdens het reizen in het buitenland?

Jaa zeker, mijn trouwe viervoeter is verzekerd bij PetSecur. Als je huisdier ziek is of een pootje breekt, wil je goed verzekerd zijn. PetSecur is de zorgverzekering voor huisdieren, zonder winstoogmerk. Opgericht door baasjes zelf, met leden die borg staan voor elkaar. Je betaalt dus niet voor dure kantoren of vette bonussen, maar je geniet wel van lage premies en de hoogste uitkering van Nederland. 

 

Waarom verzekeren bij Petsecur ?

Je huisdier is als een deel van jezelf. Je zorgt er goed voor en wilt het beste voor je trouwe kameraad. Juist als je huisdier ziek is of een pootje breekt, dan wil je goede zorg en weinig stress. PetSecur dekt de zorgkosten, zodat jij kunt blijven doen wat je wilt. Door de onderlinge waardborgmaatschappij  houd je samen met andere baasjes de premies laag. 

In alle pakketten van PetSecur ben je verzekerd binnen heel Europa !

Wel oog en tijd voor het baasje en het huisdier achter de polis en de cijfers. Persoonlijke aanpak door kleinschaligheid hierdoor keren ze jouw declaratie snel en zonder gedoe uit.

Bepaal zelf je eigen risico en hoeveel korting je krijgt. Je kunt kiezen uit €150,-, €100,-. €50,- en €0,- euro.

PetSecur heeft geen winstoogmerk. We zijn er voor baasjes en hun dier en niet voor het salaris van de directeur. Veel baasjes voelen zich goed bij deze insteek en hebben zich al bij PetSecur aangesloten.

In gesprekken met dierenartsen blijkt dat veel baasjes dure operaties bij hun dier niet uit laten voeren vanwege de hoge kosten. Dit willen we absoluut voorkomen. Op advies van dierenartsen hebben we dan ook besloten om de maximale jaarlijkse uitkering te verhogen.

PetSecur keert als het nodig is tot wel €6OOO uit per dier per jaar, dit is het allerhoogste bedrag van heel Nederland !

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Krijg korting bij petSecur