Mijn Blog

Met de camper op reis!

Eindelijk is het zover op reis met de camper.

Na meer dan acht maanden zwoegen en zweten zijn mijn camper en ik vertrokken, naar het avontuurlijk Noorden. De reis naar door Scandinavië heeft alles te maken met het verleggen van mijn grenzen en om te kunnen ervaren hoe het is om in je eentje te reizen met een camper.

Zo al mijn spullen waren ingepakt en de camper was zo goed als klaar voor vertrek. Ik zal waarschijnlijk een hoop vergeten, maar het wat er mist komt onderweg wel. Mijn reis begon bij het opzoeken van mijn Oom en Tante in Zevenaar. Beide zijn fanatieke camperraars en vonden het geweldig om de camper in het echt te kunnen zien. Na een gezellige avond vol met  reisverhalen en handige tips, kon mijn droomreis beginnen.  Vanaf Zevenaar vertrok ik richting de Duitse grens. Mijn plan was om vanuit Duitsland door te rijden naar Denemarken en vanuit Denemarken door te reizen via de brug in Kopenhagen zo Scandinavië in.

Hoe functioneert de camper?

Je weet pas echt of de theorie achter het bouwen van de camper goed functioneert  als je het in de praktijk probeert. Ik ben zeer tevreden, sterker nog ik ben zelfs positief verast. De opstelling van de camper is heel ruimtelijk waardoor het alles behalve klein aanvoelt. De ramen en airco zorgen voor voldoende licht en ventilatie in de camper. De gasvoorzieningen werken goed, ik kan heerlijk warm douche in de camper, ik kan de camper en het water van de camper verwarmen en dit allemaal met gebruik van één gastank. 

De douche ruimten van de camper, dient tevens als toiletruimte ik heb een verplaatsbaar toilet met cassette wat ik eens in de zoveel tijd moet legen. Hierdoor neemt het toilet niet al de ruimtes permanent in, dit vergroot het douche conform enorm. De douche ruimte is daarom ook de een van de fijnste voorzieningen van de camper. Wat mijn camper helemaal uniek maak is dat ik na meer dan een maand reizen nog nooit de accu van de camper heb moeten laden aan de walstroom! 

Ultieme vrijheid door het stroomplan.

Na meer dan een maand reizen, heeft de accu van de camper nog nooit hoeven op te laden aan de walstroom. Dit bied mij en de camper ultieme vrijheid. Alle voorzieningen van koelkast, tot airco, de verlichting, mijn telefoon, laptop, camera ga zo maar door, draaien op de huishoud accu van de camper. 

De accu van de camper kan op twee verschillende manieren opladen. De accu kan geladen worden door de zon, hiervoor gebruik ik zonnepanelen en een MPPT tracker. Maar de accu kan ook geladen worden tijdens het rijden, het laadsysteem genaamd Cteck is een MPPT tracker en de laadbron om tijdens het rijden op te laden. Het systeem laad de accu van de camper binnen enkele kilometers vol. 

Het laadsysteem van de camper is/ was een investering en ik wist niet goed of ik het het geld toen de tijd het wel waard vond. Na meer dan een maand op reis, kan je ik je verzekeren dat een goed functionerend stroomplan alles is wat je nodig heb als je dagen op het strand wil doorbrengen en toch voorzien zijn van alle gemakken die je kent van thuis. 

Mijn reisverhalen zijn nu ook visueel te volgen.

Zoals de meeste van jullie al weten, ben ik heel actief op Instagram. Ik deel daar dagelijks mijn reisverhaal door middel van video’s en foto’s. Ik vind het super leuk om jullie online mee te kunnen nemen op reis. Ik vind het prachtig om te zien dat ik zo veel support en steun en advies van jullie mag ontvangen. Bedankt daarvoor en ik vind het geweldig als je je aansluit bij de ”reiscrew Reizen op vier wielen” samen met 6 duizend anderen reizen we online door heel Europa!

Ben je zelf niet actief op social media of twijfel je over het gebruik van de gratis applicatie Instagram. Geen paniek ik ga je eens in de maand voorzien van een reisverslag. Hierin zal ik alle hoogten en diepte punten van de reis met je bespreken!

Duitsland

Mijn reis begon in Duitsland, ooit van de langste hangbrug van Europa gehoord? Ik reed met de camper richting Geierlay hängeseilbrücke in Duitsland. Mijn droomreis staat in het teken van uitdagingen en avontuur. Laat een hangbrug van meer dan 360 meter nou net een uitdaging zijn

Samen met Stars gingen we opzoek naar de brug in Geierlay. Na een kort halfuurtje lopen kwamen we boven aan bij de brug. Om de brug te passeren kost je dat 5 euro. Vanwege corona was er maar een richtingsverkeer mogelijk, het halve wegen terug gaan was geen optie. De eerste 20 meter gingen Stars en ik heel zelfverzekerd de brug op over, we maakte een samen een foto en hadden de grootste lol. 

Tot het moment dat wind kwam op zetten. De brug maakte spannende geluiden en bewoog flink heen en weer. Mijn eerste reactie was mezelf in veiligheid te brengen door midden op de brug te gaan zitten. Mijn hoogtevrees speelde op en het zweet brak me uit. Stars daar in tegen keek me vreemd aan toen ik me camera en telefoon op borg om zo met mijn handen mezelf vast te kunnen houden aan de brug. Mijn knieën begonnen te trillen en ik realiseerde me dat er maar één weg terug was en dat was door naar de overkant. Ik stond op en begon me te focussen op het eind punt. je ene been voor je andere been zo eenvoudig kan het zijn. Blij toe stonden Stars en ik weer veilig aan de overkant. Dit leverde achteraf de meest hilarische beelden op. Dit kun je allemaal terug zien op mijn Instagram kanaal

 

Denemarken

Het land van de Vikingen wat naar mijn mening erg op Nederland lijkt. Mijn reis begon in het oudste Viking stadje  van Denemarken. Het was een prachtig Centrum om te zien. Karakteristieke huizen met een leuk Viking museum en tal val restaurantjes en winkeltjes. Denemarken heeft vooral indruk op me gemaakt met het Auto Strand nog geen half uur van het oude Centrum vandaan , mag je met de camper/ auto het strand op. Het is een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden. 

Wat ook een bijzonder fenomeen is zijn de krijtrotsen van Møns Klint . Dat zijn  de kliffen van het Deense eiland Møn. Over een lengte van acht kilometer eindigen de bossen van Møn abrupt met krijtrotsen in de Oostzee. Deze krijtrotsen vormen Møns Klint. De rotsen bereiken op hun hoogste punt een hoogte van 143 meter. Dit leverde achteraf prachtige beelden op, de video fragmenten kun je terug zien op mijn Instagram kanaal.

Rømø is het meest zuidelijke bewoonde Deens waddeneiland en ligt tussen de eilanden Sylt en Mandø. Dit strand is een special auto strand hier mag je dus met je voortuig het strand op rijden. 

Let op officieel mag je niet overnachten op Rømø, dit heeft te maken met het getij. Parkeer je camper dus niet te dicht bij het water ! 

 

Zweden

Het land van de Elanden en van de bossen,  je kunt in zweden vrij kamperen en dat is ook iets wat ik tot nu toe altijd heb gedaan in Scandinavië. Het zijn echte camper landen. Je kunt je heel gemakkelijk verplaatsen door de reusachtige wegen en bijna bij elk pomp station kun je de watertank gratis legen of vullen. Dat maakt het reizen in Scandinavië erg prettig. 

Mijn plan was om vrijwel direct door te rijden naar Noorwegen en zweden op de terug weg te gaan ontdekken. Maar ik kon Zweden niet verlaten voordat ik daar een Familie had ontmoet. Ik ben met mijn camper op bezoek gaan bij een familie die in 2015 is geëmigreerd naar Zweden om daar een huskey farm op te gaan zetten. Ze hebben hun droom waargemaakt en draaien nu een succes vol bedrijf met prachtige husky’s en liefde voor dier en omgeving. In samen werking met Highyard Sleddogs maakte we een prachtige hike door de bossen van zweden. De husky’s die door middel van een heupband ons lopend voorttrok vonden het maar wat leuk om te gaan wandelen. Ook is dit avontuur terug te zien op mijn Instagram kanaal.  

Ben jij van plan om zelf met je camper naar Zweden te gaan?  Vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan Lake Vattern.  Als jij opzoekt bent naar het ultieme plekje om met je camper te kunnen overnachten midden in de bossen aan een groot meer van Zweden.  

 

De locatie bevind zich in de buurt van Orenro in het zuiden van Zweden. De locatie brengt je midden in de bossen aan een prachtig meer. Er zijn geen voorzieningen, laat zelf dus ook geen rommel of troep achter maar geniet van de natuur en laat je verrassen door deze droom locatie.

Olshammar 255
696 93 Aspabruk
Zweden

Noorwegen

Het beklimmen van een berg samen met je mopshond is één ding, in een tentje overnachten op een berg dan praten we over een avontuur. Een nieuwe uitdagingen gingen we aan, een dag en nacht overleven op een berg genaamd de Trölltunga. De wandeling door het hooggebergte tot aan Trolltunga (1.180 meter boven de zeespiegel) is lang en zwaar, zowel mentaal als fysiek. Het is een hike van 28 kilometer. Maar de beloning krijg je in de vorm van schitterende uitzichten!

Daar stonden we dan boven aan de zo genaamde trollentong. Het uitzicht tijdens het hike was adembenemend. Ondanks het regen achtige weer kwamen Stars en Ik vrij eenvoudig boven, we hadden de juiste uitrusting en voldoende getraind in het lopen van lange afstanden. Stars was/ is die dag de held, hij si zelfstandig helemaal naar boven gekomen. Iedere toerist die Stars voorbij zag komen moest enorm om hem lachen en konden zijn/haar ogen niet geloven dat een mopshond de Trölltunga hike trotseerde. 

Eenmaal boven op berg begon ons avontuur pas echt, we moesten namelijk een plek vinden om te kunnen overnachten. Het was heel de dag al aan het regenen en we konden niet echt een plekje uit de wind vinden. We zijn vervolgens een stuk naar beneden gelopen om te kijken of daar een mogelijkheid was om te kunnen overnachten. Kort erna vonden we een plekje, de tent opzetten ging eenvoudig alleen was alles drijf nat geworden door de regen. Het was een koude en lange nacht, we hadden voldoende eten en drinken bij ons, dat was mijn redding. Je kunt dit gehele avontuur terug zien op mijn Instagram kanaal.

 

Op zoek naar het Noorderlicht..

Het reizen in Noorwegen duurder langer dan verwacht, ook niet zo gek als je je in een land bevind dat 10x groter is dan Nederland. Het rijden in Scandinavië is heerlijk. Je rijd zeker geen 100 km/ph vanwege de slingerende wegen.

Ik ben nu Halverwege in Noorwegen, en mijn reistijd komt wat in de knel met het jaargetij en mijn reistempo. Ik wil namelijk mijn reis in Scandinavië afsluiten met het Noorderlicht. Mijn plan was om naar de Noorkaap te reizen daar het Noorderlicht te zien en vervolgens weer terug te zijn voor dat de winter begint in het poolcirkel gebied.Helaas red ik het niet om voor de winter de Noordkaap te kruizen en weer terug te kunnen zijn voor dat de winter begint, toch kan ik de droom van het zien van het Noorderlicht niet aan mij voorbij laten gaan. 

Mijn plan is om naar het noorden van Zweden te rijden naar een stad genaamd Kiruna. Het dorpje Kiruna ligt zo’n 800 kilometer verwijdert van de Noordkaap en hier is het Noorderlicht al vanaf september te zien. Een nieuw en spannend avontuur staat ons weer te wachten !

Reis online mee de wereld rond en steun ons.

Het maken van een website om zo de bouwkennis en kunde voor het bouwen van een droom camper op vier wielen te kunnen delen, het opzetten van reisblog en het dagelijks maken van informatieve, inspirerende en  visuele reisverhalen via Instagram, kost mijn tijdens het reizen flink aan tijd, energie en centjes.

Ik ben zelf gefinancierd en Stars en ik zouden het super tof vinden als jij onze manier van reizen steunt. Je kunt ons helpen door een vrijwillige bijdragen te voldoen. Ik vind het geweldig om van mijn passie mijn werk te kunnen maken. Mijn reiswebsite is hier het begin van !

Help jij mee Reizen Op Vier Wielen te ontwikkelen?  

Alvast super bedankt voor het support van mijn dromen, liefs  Amber en Stars.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram